Skrb za zdravje naših hišnih ljubljencev

zdravje_ljubljencev_testSkrb za zdravje naših hišnih ljubljencev se začne že s skrbjo za mladiče.

Prihod mladičev v naš dom nas po navadi razveseli in osreči. Ko pa se začetno navdušenje poleže in se na novega družinskega člana navadimo, se včasih zgodi, da naša pozornost in skrb za živali, še posebej za njihovo zdravje, opeša.

Anekdota, ki pravi, da je bil oče voljan otrokom kupiti psa šele, ko so le-ti nekaj mesecev vsako jutro zgodaj vstali in peljali na sprehod prazen povodec, je po eni strani zabavna, po drugi pa zelo poučna. Govori nam o tem, da moramo s prihodom mlade živali prevzeti tudi skrb in odgovornost zanjo. Pri otrocih se tega zavedamo, pri živalih pa ne vedno.

Vedeti moramo, da se skrb za zdravje hišnih ljubljencev začne že s skrbjo za še zdrave mladiče, in ne šele, ko živali zbolijo. Preventivni pregledi lahko živali in vam prihranijo mnogo trpljenja, pa tudi stroškov, ki vas obremenijo, če vaš ljubljenec zboli.

Priporočamo vam, da pasje in mačje mladiče pripeljete na preventivni pregled v našo ambulanto, kjer jih bomo pregledali in preverili morebitne bolezni in dedne napake, jih odrešili glist, zaščitili pred zajedavci ter cepili proti kužnim boleznim. Svetovali vam bomo glede morebitne sterilizacije samičk oz. kastracije samčkov in ju po želji ob ustreznem času tudi izvedli. Dali pa vam bomo tudi nasvete, ki jih potrebujete za pravilno vzrejo in prehrano, ki sta osnovna pogoja za zdravo življenje vaših hišnih ljubljencev.

Svetujemo vam, da mladiče redno pregledujete, še posebej oči, smrček, ušesa, tačke, ustno votlino in kožo pod dlako, okoli glave in vratu, kjer se najraje prisesajo klopi in drugi zajedavci. Pozorni morate biti tudi na znake bolezni, kot so: izguba teka, driska, slinjenje, bljuvanje, pretirana mirnost, hujšanje, sunkovito dihanje ipd.

Če opazite, da z živaljo ni vse v redu, nas čim prej pokličite, da se posvetujemo z vami.

Naslov podjetja

Veterinarska postaja Dravograd d.o.o.

Otiški vrh 169
2373 Šentjanž pri Dravogradu

Kontaktni podatki

Telefon in faks:
02/87 85 079

Elektronska pošta:
info@veterina-dravograd.si

Ambulanta za male živali

Ponedeljek - Petek
8:00 - 11:00
14:00 - 16:00

Sobota
8:00 - 9:00

Delo na terenu

Ponedeljek - Petek
8:00 - 16:00

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam